Dit valg for god kvalitet - Sikker betaling - Levering med DAO, GLS og PostNord

Slut med smagstilsætninger

Siden 1. april 2022 er det ikke længere lovligt for os at sælge smagstilsætninger  (udover tobak og mentol) til e-cigaretter.
Sundheds og ældreministeriet skriver:
Ifølge Sundhedsstyrelsen er smagstilsætninger en ledende årsag til, at børn og unge prøver e-cigaretter. Nye brugere tiltrækkes særligt af søde smagsvarianter som fx slik, frugt, tyggegummi, læskedrikke med videre, de foretrækker
Der er intet EU-forbud mod smags- eller aromastoffer i e-cigaretter.
Det er dog muligt for de enkelte medlemsstater at indføre forbud mod smagsstoffer i e-cigaretter.
E-cigaretter må ikke sælges til børn og unge under 18 år“…

Alderen på “de unge”, man her beskriver, er cirka 15% (ca. 10.300 personer) af de 15 årige og cirka 50% (ca. 139.189 personer) af de 16-19 årige.
I 2018 viste en undersøgelse at 3% (ca. 4.698.222/140.947 personer) af den voksne befolkning (18-87 årige) bruger e-cigaretter dagligt

Når Sundheds og ældreministeriet skriver “Nye brugere tiltrækkes særligt af søde smagsvarianter” referere de til rapporten fra Nordens velfærdscenter “Smagstilsætningers betydning for brug af snus og e-cigaretter” fra 2019, der konkluderer, at smagstilsætninger er en ledende årsag til, at børn og unge prøver e-cigaretter.
Denne rapport bygger på “en simpel søgning på den videnskabelige litteratur“, i den amerikanske database PubMed og i søgemaskinen Google Scholar.
Da det ikke er muligt at tilpasse tidsintervallet har man valgt artikler fra perioden 2014-2018.
Der er ikke foretaget undersøgelse af de relevante artiklers referencer og kilder, og rapporten skal ikke betragtes som genstand for forskning.

Som den eneste rapport der kan findes reference til, må det konkluderes at man bygger dette postulat, på et meget tyndt grundlag.
I rapportens resultat henvises der til artikler fra PubMed, hvor der i artiklens konklusion blandt andet står:
“Young adults overall preferred sweet, menthol, and cherry flavors, while non-smokers in particular preferred coffee and menthol flavors. Adults in general also preferred sweet flavors (though smokers like tobacco flavor the most) and disliked flavors that elicit bitterness or harshness. In terms of whether flavored e-cigarettes assisted quitting smoking, we found inconclusive evidence. E-cigarette users likely initiated use with a cigarette like product and transitioned to an advanced system with more features. Non-smokers and inexperienced e-cigarettes users tended to prefer no nicotine or low nicotine e-cigarettes while smokers and experienced e-cigarettes users preferred medium and high nicotine e-cigarettes.”.

I en anden artikel på PubMed skriver de
Past-month vaping among ever-users did not differ significantly by local flavor policies.“.

Ud fra dette, forsøger jeg ikke at skabe fakta for at unge ikke bryder sig om smage i e-cigaretter, men set i lyset af, at der allerede er lovgivet om aldersgrænse for salg til unge mennesker, synes jeg mere at man rammer den del af de voksne der bruger e-cigaretter, fordi de mener at det er et bedre alternativ til cigaretter, som et rygestopmiddel, etc, på en meget negativ måde, der helt sikkert vil resultere i at flere vender tilbage til cigaretter.

Kilde:

 • https://nordicwelfare.org/da/publikationer/smagstilsaetningers-snus-og-e-cigaretter
 • https://www.norden.org/da
 • https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2021/Danskernes-rygevaner-delrapport-2
 • https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2019/E-cigaretter/E-cigaretter-og-helbred-notat-okt-2019.ashxhttps://sum.dk/Media/1/3/05-FAKTAARK-Forbud-mod-smagsstoffer-i-tobak-og-e-cigaretter.pdf

Udstilling af produktsortimentet:

Iht. bekendtgørelse om lov om forbud mod tobaksreklame m.v, §3. stk. 2, skal jeg, som fagperson, venligst anmode om at få fremvist udstilling, af udsalgsstedets produktsortimentet (billeder).

E-juice – for enhver smag

IVG - Frozen CherriesHos Smokey finder du et stort og varieret sortiment af e væske, også kaldet e juice.
Vi har mange forskellige smagsvarianter, som blandt andet tobak, menthol, søde, frugt, slik, drikke, og mange mange flere.

E væske til din e-cigaret!

Du skal altid være opmærksom på, at du skal tilkøbe e væske til din e cigaret.
Vi har e væsker der passer til alle vores forskellige e cigaretter.
Nogen e cigaretter skal bruge en tynd væske for at du ikke ødelægger din brænder for hurtigt, mens andre e cigaretter helst skal bruge en tykkere
e væske.
Oftest er en begynder e cigaret lavet til de tyndere væske, der i fås eller uden nikotin, for at gøre dit valg af e cigaret nemmere for dig.

Vi har hos Smokey e væsker i forskellige nikotinstyrker til din e cigaret. Nikotinstyrkerne varierer mellem følgende milligram:

 • 0 mg
 • 3 mg
 • 6 mg
 • 9 mg
 • 12 mg
 • 15 mg
 • 18 mg

Du kan læse meget mere om e væske HER.

Hæld e-væske på din e-cigaret.

PnP Pod Tank PaafyldningE cigaretter er forskellige, så hvordan du ska fylde e væske på, afhænger af dit valg af model.
Nogen fyldes fra toppen, andre fra bunden.
Ofte skal man dog skrue toppen af.
Flere og flere modeller af e cigaretter kommer dog med en funktion hvor toppen skal skubbes til side, mens man trykker på en knap.
Dette for at gøre din e cigaret ekstra børnesikret. Andre modeller fyldes fra bunden. Fælles for e cigaretterne er, at du som udgangspunkt skal vente ca. 15 minutter, før du begynder at dampe, første gang du hælder e væske på en ny brænder. Derudover har vi også e cigaret startpakker, hvor du kan købe pods.

Sådan skifter du coil på din e-cigaret.

Ligesom det er forskelligt hvordan din tank, eller pod, skal fyldes, er det ogsåSceptre pod forskelligt hvordan brænderen skifter. I tilfælde af, at du vælger en af vores e cigaret startpakker med et podsystem, er brænderen dog ofte indbygget i selve podden/tanken, så du blot skal skifte denne. Ved en standard tank er en tommelfingerregel dog, at brænderen skiftes fra modsatte side af, hvor tanken skal fyldes op. Der kan dog være undtagelser, så husk altid at læs brugsanvisningen til den e cigaret startpakke du vælger.  Når brænderen er skiftet og du har fyldt e væske på, skal du altid huske, at vente 15 minutters tid før du begynder at dampe, så din brænder har mulighed for at suge væsken til sig, og du vil dermed undgå at ødelægge din brænder, før du overhovedet er kommet i gang. Husk også at være opmærksom på at fylde din tank op med e væske, inden den er helt i bund.

Sådan renser du e-cigarettens tank.

Det er altid en god ide at rense tanken på din e cigaret, hvis dette er muligt. Hvis du ikke gør den ren fra tid til anden, kan du opleve smagen på din e væske kan forandre sig, at brænderen ikke kan aflæses eller at den bliver utæt. Måden du renser din tank på er, at du skiller tanken ad i flest mulige dele, og skyl derefter tanken under lunkent vand. Lad derefter delene tørre på et stykke køkkenrulle. Skil altid tanken fra batteriet, så du undgår vand i batteriet. Ved nogen modeller, de såkaldte AIO modeller er dette dog ikke altid muligt. I et sådan tilfælde, anbefales det blot at du renser nede i tanken, men et let fugtigt stykke køkkenrulle, eller eventuelt en klud.

Har du spørgsmål?

questionHar du stadig spørgsmål angående vores e-cigaret startpakker, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vores kundeservice kan kontaktes i vores live-chat, på telefon eller via e-mail. Bor du i nærheden af en af vores butikker, kan du også besøge dem, og vores personale vil tage sig godt af dig, og besvare de spørgsmål du måtte have.

Kundeservice kan kontaktes på:

Telefon: 71993220
Email: [email protected]

Updating…
 • Ingen varer i kurven.